Ga je op reis en leef je op de plek van bestemming uit je backpack? Dan zijn er een aantal dingen die je niet mag vergeten. Wij geven vijf handige tips om zo efficiënt mogelijk op reis te gaan.

Rollen maar!
Neem niet te veel kleding mee. Daar heb je onderweg alleen maar last van. En, wil je de kleren die je wel meeneemt zo netjes mogelijk houden? Rol dan ze op voordat je ze in je backpack stopt. Dat scheelt niet alleen ruimte, het voorkomt ook nog eens kreuken.

Zo min mogelijk
Ook voor de rest van je spullen geldt: neem zo min mogelijk mee. Denk na over wat je écht nodig hebt. Al die bagage zorgt alleen maar voor een extra zware tas. Neem bijvoorbeeld maar één handdoek mee en niet meer dan 4 setjes kleding. Er zijn genoeg plekken onderweg waar je je vieze was kunt laten wassen. Dat scheelt aanzienlijk in je backpack.

Verdelen in pakketjes
Wil je voorkomen dat je continue je tas aan het doorzoeken bent naar dat ene item? Bundel je spullen in kleine pakketjes. Je ondergoed in het ene en je sokken in een andere. Gebruik voor elk pakketje een andere kleur. Dan weet je zeker dat je jouw rugtas niet telkens op de kop hoeft te zetten tijdens je zoektocht.

Kleding die beschermt
Het land waar je naartoe reist, zal waarschijnlijk een heel ander klimaat hebben dan je gewend bent. Je bent vaker in de buitenlucht en legt waarschijnlijk langere afstanden af dan in Nederland. Kleed je hierop. Zorg voor goede schoenen en neem een set lange kleding mee. Een hoed of pet kan je daarnaast goed beschermen tegen de zon, regen of insecten. Niet vergeten dus!

Doe de boel op slot
Sommige hostels hebben geen kluisjes. Dan is het ideaal als je een kabelslot bij je hebt. Binnen no-time leg je jouw rugtas vast en kun je zonder zorgen de deur uit. Ook kan het handig zijn om een deur extra op slot te doen van de binnenkant. Dat voelt toch net wat veiliger, niet dan? Ga jij vaak op reis en vertrek je nooit zonder backpack? Dan zijn wij nieuwsgierig naar wat jij standaard in je tas hebt zitten.