Het is weer zomer en dat betekend volop in de zon liggen of uren genieten van een drankje op het terras. Wat veel mensen vergeten is dat het ontzettend belangrijk is om jezelf te beschermen tegen de felle zon. Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet zodat jij goed beschermd kan genieten van de zomer!

 

Zonnebrand

Om verbranding te voorkomen smeren we ons, als het goed is, massaal in met zonnebrandcrème. Toch wordt er vaak niet genoeg gesmeerd. Of wordt er wel gesmeerd op het strand, maar niet op andere momenten. Bij het fietsen of wandelen vang je ongemerkt een hoop zonnestralen. Ook als de zon zich minder laat zien, bijvoorbeeld op een bewolkte dag. 

 

Hoe vaak smeren?

Elke 2 uur smeren is echt een must. Anders is je kindje niet optimaal beschermd tegen de zon. Waterproof of waterresistant geeft aan dat de zonnebrandcrème tijdens het zwemmen beter op de huid blijft zitten. Maar betekent niet dat de crème de hele dag blijft zitten. Na het zwemmen moet je wel opnieuw smeren.

 

Beschermende kleding

Sommige kleding laat nog uv-straling door. Als je zeker wilt zijn van bescherming tegen de zon, kies dan voor uv-werende kleding. Voordelen van uv-werende kleding :

1. Het beschermt met een hoge factor, ook als de kleding nat wordt; 
2. Het droogt snel en is ademend; 
3. Je kunt het makkelijk uitspoelen, dat is bij katoenen kleding lastiger.

Een hoedje of een petje zorgen voor goede bescherming voor gezicht, hoofd, nek en oren.  

 

Hatland UPF 50+

Ons assortiment bestaat voor een groot gedeelte uit UPF50+ artikelen. UPF betekent Ultraviolet Protection Factor. Dit is de mate waarin je beschermd wordt tegen schadelijke UV straling. De hoogst mogelijke factor is UPF50+ Deze factor houdt maar liefst 98% van de UV straling tegen. Klik HIER voor meer informatie over UPF50+

Draag jij graag een peet, of liever een hoed? Door ons brede assortiment aan hoeden en petten is er voor ieder wat wils. Met of zonder nek flap, een brede of smalle rand en in een kleur die bij jou past. Wij hebben een beschermende hoed of pet voor jou!