De winter staat voor de deur en dat betekent kou! Ben jij graag buiten, maar heb je snel last van het koude, gure weer? Met onderstaande tips vergeet je dat het winter is!

Bedek je hoofd
Wist je dat de meeste lichaamswarmte via je hoofd verdwijnt? Wel tot vijftig procent! Logisch dus dat je je hoofd warm moet houden. Een goede hoed of muts scheelt vaak al enorm. Maar vergeet ook je uitstekende oorschelpen niet, deze zijn extra kwetsbaar!

Kleed je warm aan
Het klinkt logisch. Toch kleden veel mensen zich niet voldoende tegen de kou. Zij dragen bijvoorbeeld te strakke kleding, wat een gezonde bloedsomloop in de weg staat en niet goed isoleert. Wat wél werkt zijn veel laagjes kleding. En kom je in een warmere ruimte? Trek je gewoon weer een laagje uit!

Denk aan je handen en voeten
Handschoenen zijn onmisbaar bij koud en guur weer. Heb je snel last van koude handen? Kies dan voor wanten, deze zijn over het algemeen warmer dan ‘gewone’ handschoenen. Beweeg daarnaast je handen regelmatig, hiermee houd je jouw bloedsomloop op gang. Vergeet ook je voeten niet te beschermen. Droge wollen sokken isoleren beter dan katoen of polyester.

Blijf in beweging!
Door voldoende te bewegen houd je je lichaam warm. Blijf daarom niet op de bank plakken, maar kom in actie! Na een lange winterwandeling zul je zien dat je het alweer stukken warmer hebt.

Eet en drink voldoende
Goed eten en drinken is belangrijk. Jouw lichaam heeft energie nodig, hierdoor blijft onze lichaamstemperatuur op peil. Een stevige maaltijd en flink wat water helpt je dus om warm te blijven!