Ben jij een echte city lover, hou je van gezelligheid en ben je op zoek naar mooie steden om te bezoek in de winter? Dan heb je geluk want wij gaan je helpen met het vinden van enkele mooie bestemmingen! In deze blog staan enkele prachtige plekken waarvan wij vinden dat hij op jouw lijstje zou moeten staan.

Praag

Praag is een prachtstad en zeker in de winter, als de stad misschien wel op zijn mooist en puurst is. Tijdens je bezoek aan Praag mag de Karelsburg, de Praagse burcht en het oude stadsplein niet ontbreken. Struin over oude klinkerstraten op zoek naar authentieke kroegen waar ’s winters de kachel hoog staat, pullen bier een euro kosten en je de honger stilt met bloedworst en lever.

Londen

Londen is in alle seizoenen een fantastische stad om te bezoeken. Maar in de winter komt hier nog een magisch wit randje bij. Vanaf november wordt al uitgebreid de voorpret voor Kerst beleefd met prachtige verlichting, versierde etalages, overal wintermarktjes en muziek. Je kunt er schaatsen in Hyde Park en kijken naar de groepjes die kerstliedjes (carols) zingen onder de kerstboom op Travalgar Square. Voor een echt unieke winterervaring ga je naar een pantomime: een typisch Britse traditie waarbij verhalen op toneel worden gespeeld die (losjes) gebaseerd zijn op bestaande sprookjes. Leuk voor jong en oud, met veel zang, dans, prachtige kostuums en publieksparticipatie. p.s. vergeet niet een hoed of pet te dragen om een fashion statement te maken!

Riga

De hoofdstad van Letland serveert een ongelooflijk diverse mengelmoes van architecturale stijlen. Echt waar, de bouwkunsten gaan je oogbollen overuren laten draaien. Niet voor niks wordt Riga het Parijs van het oosten genoemd. Een citytrip naar de allergrootste stad van de Baltische staten is dan ook zeker weten je geld waard!