Zit reizen in jouw bloed en heb je altijd al een wereldrecord op je naam willen hebben? Dan is een record in reizen net wat voor jou. Om je een beetje op weg te helpen, zetten we 3 records voor je op een rij. En hoewel de eerste lastig zal zijn om te verbreken, kun je zeker een poging wagen voor de laatste twee.

100.000 geannuleerde vluchten
Hij gaat de boeken in als grootste klimatologische verstoring van het luchtverkeer: de uitbarsting van vulkaan Eyjafjallajökull. Deze IJslandse gletsjer zorgde in 2010 voor een enorme aswolk van 8 kilometer hoog. Een groot deel van het Europese luchtruim werd gesloten. 100.000 vluchten werden geannuleerd en 7 miljoen mensen konden hun reis niet voortzetten. Zeven dagen lang werden 313 luchthavens gesloten.

Langste verjaardag ooit
Baal je ervan als je verjaardag er weer op zit? Neem dan een voorbeeld aan de Duitse Sven. Hij was maar liefst 46 uur lang jarig. Hij maakte de overstap tussen verschillende tijdzones waardoor hij bijna twee dagen lang feest kon vieren. Zo vloog hij van Nieuw-Zeeland, naar Australië en vervolgens naar Hawaii.

De snelste wereldreis
De Amerikaanse Cassie bezocht als eerste vrouw alle landen ter wereld. En dat deed ze ook nog eens in een recordtijd. Ze had slechts 18 maanden nodig om alle 196 landen te bezoeken. Haar reis kostte 186.000 euro, een groot deel werd gesponsord. Petje af!

Eén ding is zeker, er zijn genoeg records om te verbreken. Wij gaan voor de grootste hoed ooit gemaakt of de meeste petdragende bergbeklimmers. Welk record zou jij wel op jouw naam willen hebben?