Daar sta je dan. Klaar om naar je werk te gaan of om een fikse wandeling te maken. En ineens komt de regen met bakken uit de lucht. Dat is nou net wat je niet kon gebruiken. In Nederland komt het vaak voor dat je wordt overvallen door een regenbui. Maar hoe zorg je ervoor dat je je plannen niet om hoeft te gooien? Wij geven je 4 tips om de regen de baas te zijn.

Op de radar
Voorkomen is beter dan genezen, ook in het geval van regen. Bekijk daarom de weersverwachting voordat je de deur uitgaat. Met een app als Buienradar weet je precies hoe laat en hoe hard het gaat regenen. Natuurlijk is zo’n app niet altijd even nauwkeurig, maar je kunt wel voorbereid op pad.

Pak aan!
Gaat het dan echt regenen? Dan is er één geluk bij een ongeluk, dit seizoen is de regenjas allesbehalve uit de mode. Perfect voor een korte tocht door een niet al te heftige regenbui. Maar ga je echt flink wat meters maken? Dan kun je beter een goed en ademend regenpak aantrekken. Hiermee ben je volledig beschermt tegen het vele water en kom je droog op de plaats van bestemming aan. Wist je trouwens dat er ook waterdichte winterjassen zijn? Zeker in ons klimaat is dat het overwegen waard.

Geen regen aan je hoofd
Ga je naar de bakker om de hoek? Dan biedt een paraplu vaak al voldoende bescherming. Maar ga je naar je werk of een andere afspraak? Dan zit je niet te wachten op een verregend hoofd. Een capuchon aan je regenjas houdt regen tegen, maar belemmert vaak je zicht. Tijdens een lange wandeling of fietstocht is dat niet fijn. Een waterafstotende pet of hoed is dan een goede oplossing. Het houdt je hoofd droog en je kunt alles zien wat er om je heen gebeurt. En, net als de regenjas, is een mooie hoed niet uit het straatbeeld weg te denken dit seizoen. Een win-win, dus.

Door de plassen
Trotseer je de regen? Dan zit je niet te wachten op natte voeten. Regenlaarzen zijn een voor de hand liggende optie om droog over te komen. Echter, zijn deze niet altijd even praktisch. De keuze in waterdichte wandelschoenen is groot, maar je kunt er ook voor kiezen om je gewone schoenen waterdicht te maken. Met een spray zorg je ervoor dat het de regen tegenhoudt. Let je wel op dat je ze regelmatig opnieuw inspuit?

Laat je dus niet kisten door een regenbui! Er zijn genoeg manieren om droog te blijven. Wat zijn jouw tips om droog over te komen?