Ben jij een echte zeilfanaat, hou je van avontuur en ben je toe aan de reis van je leven? Dan heb je geluk want wij gaan je helpen met het vinden van enkele mooie zeilbestemmingen! In deze blog staan enkele prachtige plekken waarvan wij vinden dat hij op jouw lijstje zou moeten staan.

 

Ontdek het ruwe water van de Waddenzee
Hou jij van harde wind en sterke stroming? Dan is je zeilbestemming dichterbij dan je denkt. In ons eigen Nederland kan je heerlijk op avontuur in het Waddengebied! Tijdens een meerdaagse tocht op de Waddenzee zijn het ‘droogvallen’ en het varen tussen de zeehonden absolute hoogtepunten. Een zeiltocht die iedere Nederlandse zeiler eens moet hebben meegemaakt! Is het al tijd voor je eerste uitdaging als zeiler?

 

Overzee naar Lowestoft
Wanneer je al een ervaren zeiler begint te worden en je op zoek bent naar de volgende uitdaging dan kan een overtocht naar Engeland niet missen. Als je aan vele zeilers vraagt wat een logische bestemming is dan komen zij vaak uit op het plaatsje ‘Lowestoft’. Tijdens deze reis ervaar je hoe het is om ’s nachts te zeilen en heb je te maken met verschillende getijde. Daarnaast kan je hier met zowel eb als vloed altijd aanmeren. Wist je trouwens dat als je vanaf IJmuiden vertrekt, je op kompaskoers rechtstreeks naar het westen en Lowestoft kunt reizen?

 

Door de Duitse bocht naar Helgoland
Wil jij via de ‘Duitse bocht’ naar Denemarken zeilen? Gebruik Helgoland dan als tussenstop. Op dit eiland kan je even bijkomen van je anderhalve dag durende tocht over de ruige zee en kan je energie bijtanken voor het vervolg van je uitdagende reis. Wist je trouwens dat je op dit eiland taxfree kan winkelen? Bij deze route kom je de grote scheepvaart tegen en het varen langs deze schepen is echt een unieke ervaring!

 

Prachtige reis langs de kust naar Bretagne
Bretagne is een bijzonder schiereiland dat in het noordwesten van Frankrijk tussen het Engelse Kanaal en de Atlantische oceaan ligt. De Bretonse kust, met prachtige riviermondingen en schilderachtige vissersdopen maken dit gebied perfect voor jouw ultieme zeilreis! Het verschil tussen eb en vloed en de sterke getij-stromingen zorgen ervoor dat deze jij een zeer uitdagend reis zult beleven.

 

Houd je hoofd koel
En, weet je waar de reis naartoe gaat? Zet alle zeilen bij en koers af op de uitdaging van je leven. Een goede voorbereiding daarbij is een must. Let er op dat je tijdens je reis een UV50+ werende en verkoelende pet of cap opzet tegen de sterke zon. Het is nu tijd om aan de zeilreis van je dromen te beginnen!